Restaurant DeZusters

Keuken

Over chef Niels van Zijl

Niels van Zijl heeft zijn visie op jonge leeftijd ontwikkeld, mede door zijn ervaring aan de culinaire top bij De Librije***, De Kromme Watergang** en Kadeau (DK)**. Niels serveert seizoensgebonden gerechten en ingrediënten van de buitenplaats maken een belangrijk onderdeel uit van de keuken. Niels: “Zoeken naar producten die goed zijn voor de aarde én voor onze gasten, moet eigenlijk voor iedereen de standaard worden.”

Lokaal

Het eten bij DeZusters is geïnspireerd op de natuur op Doornburgh en het leven in een klooster. Er wordt volop geëxperimenteerd met de mogelijkheden van deze plek. Zo staat de binnentuin, het hart van de priorij, vol met eetbare bloemen, kruiden en planten. Niels: “We plukken en verzamelen veel van wat we in de keuken verwerken. Dat is niet alleen omdat we denken dat dit beter is voor de aarde, maar ook omdat het beter smaakt.”

Circulaire keuken

Er wordt zoveel mogelijk gestreefd naar zelfvoorzienendheid; zo worden de varkens op de buitenplaats gevoerd met restjes van het restaurant, terwijl zij de grond klaarmaken voor de toekomstige moestuin. “Bij DeZusters maakt alles deel uit van een groter geheel.”

Een avond bij DeZusters

Het diner is een ontspannen, culinaire avond met hoogwaardige producten uit de omgeving en binnenkort ook uit eigen moestuin. Voor een vaste prijs kunnen gasten genieten van een uitgebreid diner, met bijbehorend drankenarrangement voor een aanvullende prijs.