Restaurant DeZusters

Koningsdag: Oranje Wijnwandeling

Restaurant DeZusters organiseert op 27 april een Oranje Wijnwandeling, waarmee je de nationale feestdag op een veilige én leuke manier viert.  In het park van Doornburgh in Maarssen is een wandelroute uitgestippeld, die leidt langs verschillende culinaire pitstops. Op die plekken proef je bijpassende amuses van DeZusters en ontdek je de veelzijdige smaak van oranje wijn.  

Tickets nu verkrijgbaar

Het is nu mogelijk om tickets te kopen voor de Oranje Wijnwandeling. Voor 27,50 euro proef je vier oranje natuurwijnen en eet je vier amuses van DeZusters. De Oranje Wijnwandeling loop je op eigen tempo, met je eigen gezelschap. Je ticket geldt voor een timeslot. Je koopt een ticket voor de vier wijnen die je proeft én de huisgemaakte amuses.

Oranje natuurwijn: stevig en fris tegelijk

Tijdens de Oranje Wijnwandeling proef je vier verschillende oranje wijnen. Deze wijn wordt gemaakt van witte druiven, die vervolgens worden verwerkt zoals rode wijn. De wijn is daardoor vol van smaak, maar heeft de frisheid van witte wijn. Elk glas dat je proeft is bovendien een natuurwijn. Dit betekent dat ze tot stand komen met zo min mogelijk interventie van de producent en zonder toegevoegde gisten of zo min mogelijk sulfiet.

Amuses van DeZusters

Elk glas tijdens de Oranje Wijnwandeling wordt vergezeld door een amuse van DeZusters. De amuses zijn geïnspireerd op de natuur op Doornburgh. Veel van de ingrediënten worden geplukt of verzameld op de buitenplaats. De gerechtjes zijn bijvoorbeeld bereid met daslook uit het park en kruiden uit eigen kruidenkas.

Historisch park aan de Vecht in Maarssen

Restaurant DeZusters is gevestigd op Buitenplaats Doornburgh, een prachtige plek voor een wandeling. Het park is ruim 9 hectare groot. Aan het begin van de 19de eeuw is deze tuin ontworpen in Engelse landschapsstijl door de beroemde tuinarchitect J.D. Zocher. Er groeien bijzondere stinzenplanten en er zijn tal van vogels te zien. Nu, in de lente, is het helemaal een feest: je ontdekt er prachtige voorjaarsbloemen, lammetjes en biggen.

Praktische informatie

Datum en tijd: dinsdag 27 april, van 12.00 tot 18.00 uur
Timeslots: elke 10 minuten start een timeslot, laatste timeslot 17.00 uur
Tickets: 27,50 euro voor 4 wijnen en 4 huisgemaakte amuses