Restaurant DeZusters

Oudwijker x DeZusters

Een avondvullend programma voor de kaasliefhebber: Oudwijker en Restaurant De Zusters presenteren de documentaire ‘Het Spel van Culturen’ – een zoektocht naar kaas in beeld en smaak

De documentaire ‘Het spel van Culturen’ is op tournee en strijkt op zaterdag 11 maart neer op Buitenplaats Doornburgh. In de kapel van ons voormalige klooster neem je plaats om de documentaire over Oudwijker-kazen te bekijken, én komen alle kazen die in de documentaire voorbijkomen, één voor één langs in een proeverij. Bij deze proeverij wordt een bijpassend drankarrangement geserveerd, samengesteld door Jasper de Jong (fromagier van jaar 2019, De Treeswijkhoeve). Na afloop praten we na met Rutger Pekelharing, kaasmaker bij Oudwijker.

Na de vertoning met kaasproeverij, verplaatsen we ons naar de refter voor een uniek viergangendiner, speciaal ontwikkeld voor deze gelegenheid. In alle gerechten komen de verschillende Oudwijker-kazen op een bijzondere en verrassende manier terug.

Tickets beschikbaar

11 maart – Buitenplaats Doornburgh
Documentaire ‘Het Spel van Culturen’
Proeverij van Oudwijker-kazen met bijpassende drankjes
Q&A met Rutger Pekelharing (Oudwijker)
Viergangendiner bij DeZusters

Kosten: €115
Inloop: 16:00 uur | Start programma: 16:30 uur | Start diner: 18:30 uur

Meer over ‘Het Spel der Culturen’

In deze unieke documentaire neemt TV-maker Tom je mee in de complexe en intensieve zoektocht van kaasmakers Rutger en Marieke van Oudwijker naar de perfecte kaas terwijl ondertussen je smaakpapillen continu beloond worden. Kijk, proef en geniet. 

In ‘Het Spel van Culturen’ volgen we kaasmakers Rutger en Marieke van Oudwijker Kaas. Sinds zeven jaar maken zij op hun boerderij in Lopikerkapel kazen die door Italiaanse klassiekers zijn geïnspireerd. Dat doen ze zo goed dat ze inmiddels bij gerenommeerde restaurants geserveerd worden. Deze documentaire gaat samen met hen op zoek naar hoe het spel van melkzuren, schimmels en bacteriën moet leiden tot de perfecte kaas. Het brengt ons van de Italiaanse Alpen tot aan Nederlandse forten. Het resultaat proef je live terwijl je kijkt.

De kijker wordt meegenomen in een langdurig proces van testen, experimenteren en veel wachten. Een eerlijke en verbluffende kijk in wat er wordt gedaan voordat een kaas op de plank ligt. Autoriteiten op gebied van kaas zoals Evert Schönhage (Fromagier Du Monde, Maitre Fromagier), Betty Koster (L’Amuse) komen uitgebreid aan het woord.