Restaurant DeZusters

Buitenplaats Doornburgh&

Op Buitenplaats Doornburgh ontmoeten kunst en wetenschap elkaar. De buitenplaats bestaat uit een imposant, 17e-eeuws landhuis en een voormalig klooster met markante jaren ’60-architectuur. De gebouwen liggen middenin een weids park langs de Vecht met een bosachtig karakter, met vijvers, moestuin, koeien en kippen.

Architectuur&

Buitenplaats Doornburgh biedt een veelzijdige ambiance en een architectonisch hoogstaand decor. Eten doe je hier omringd door bijzondere bouwkunst. In het 18e eeuwse Hoofdhuis tref je unieke, historische stijlkamers, en ook in de strakke, priorij langs de Vecht zullen de verschillende vertrekken je verbazen.

Dit voormalig klooster, in de jaren ’60 gebouwd naar het ontwerp van Bossche School-architect Jan de Jong, was tot 2016 nog in gebruik door de Reguliere Kanunnikessen van het Heilig Graf.

Binnen&

Benieuwd naar de voormalige refter, kloostergangen, kapel, huiskamer en kloostertuin? Klik hier voor sfeerimpressies en om de mogelijkheden per ruimte te bekijken. Niet alleen in de Priorij, maar ook in het omliggende park zijn volop mogelijkheden om je gasten te ontvangen en te laten genieten van de buitenplaats.

Extra bijzonder: in de meeste ruimtes nemen jij en je gasten plaats aan de originele kloostertafels, die speciaal voor deze plek door Jan de Jong zijn ontworpen.

Kunst&

Buitenplaats Doornburgh is dé plek voor tentoonstellingen, workshops en lezingen op het snijvlak van kunst en wetenschap. Je kunt een afspraak met ons maken voor een bezichtiging, maar stap ook eens binnen tijdens openingstijden!

Ontdek onze vaste kunstcollectie in het klooster en het park, of breng een bezoek aan tentoonstelling Prikkel, een zintuiglijke tentoonstelling over neurodiversiteit en prikkelverwerking waarin kunst en wetenschap samenkomen.

Neem een kijkje in onze agenda om te zien waarmee je je bezoek aan de buitenplaats nog meer kunt combineren.

Moestuin&

Buitenplaats Doornburgh heeft een eigen moestuin, gelegen tussen het klooster en de Vecht. Verschillende soorten kool, snijbiet, chioggiabiet, courgette, allerlei soorten kruiden en meer: het groeit allemaal op eigen grond! De producten uit de moestuin komen terug in onze hapjes en gerechten.

Alles dat wij oogsten, maar niet direct kunnen gebruiken, wordt ingemaakt. Zo maken we overal optimaal gebruik van. De keuken van het klooster staat er vol mee: vele tientallen weckpotten met groente, fruit en kruiden uit eigen tuin wachten op hun volgende bestemming.

Wandel tijdens een bijeenkomst op Buitenplaats Doornburgh door de tuinen om te zien hoe de moestuin erbij ligt. Ook de koeien en kippen vinden het leuk als je tijdens een break-out sessie of tussen de recepties door even langskomt!

Drinken&

Eten bij DeZusters, betekent drinken bij DeZusters. Een lekker glas bubbels, of alcoholvrije paring? Geen probleem. We voorzien jou en je gasten graag van bijzondere dranken en sappen.

De wijnen worden zorgvuldig geselecteerd en zijn gemaakt door ambachtelijke wijnmakers die biologisch, biodynamisch of natuurlijk werken met aandacht voor de wijnen en voor de natuur, waar je de herkomst terug proeft.